Олексій Комаровський

Контакти

komarowsky@ukr.net
+380502821730

Кіносценарист, драматург, викладач сценарної майстерності.
Член правління Гільдії сценаристів України.
Член Української кіноакадемії.
Експерт Українського культурного фонду.

Автор сценаріїв кінофільмів та телесеріалів, а також театральних п’єс.
 

Народився 01.04.1974 в місті Попасна, Луганської області. 
У 1997 році закінчив історичний факультет Луганського державного педагогічного інституту імені Тараса Шевченка за спеціальністю "Всесвітня історія та соціальна педагогіка".
З 2014 року проживає в м. Київ.

Фільмографія:
2010 «Даун Таун або Ключ до успіху» (повнометражний, ігровий)
2010 «Громовержець» (повнометражний, документальний)
2011 «Чорний червень 41-го» (повнометражний, документальний)
2016 «Сни» (серіал)
2017 «Лабораторія кохання» (серіал)
2018 «Опер за викликом» (серіал)
2019 "Яблуко розбрату" (короткометражний, ігровий)
2020 "Карпатський рейнджер" (серіал)
2020 "Шалені бджолярі" (повнометражний, ігровий) 
2020 «Слід» (серіал)
2021 "Розтин покаже-2" (серіал)
2021 "Королі репу" (повнометражний, ігровий)
2022 "Я, "Побєда" і Берлін" (повнометражний, ігровий)

П'єси:
Цигарки поштучно 
Квартира погодинно 
Кіно для дорослих 
Квиток в один кінець
Вакцина від зради
Наречений нарозхват

Особисті творчі досягнення:
2021 - переможець мистецького конкурсу сценаріїв ДП "Мультімедійна платформа іномовлення України" (Битва шкіл)
2021 - номінант Національної премії кінокритиків України "Кіноколо" в номінації "Найкращий сценарій ігрового повнометражного фільму" (Королі репу)
2021 - переможець у номінації "Кращий сценарій ігрового повнометражного фільму" на Х Міжнародному кінофестивалі "Кіно і Ти" (Шалені бджолярі)
2021 - переможець Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" в номінації "Кіносценарії. Краща комедія" (Перший кубок)
2020 - переможець PITCH.UA2 (Шалені бджолярі)
2019 - переможець програми УКФ (Фермери; Український Орфей у Парижі)
2019 - переможець 11 пітчингу Держкіно (Королі репу; Я "Побєда" і Берлін)
2018 - переможець "Патріотичного" пітчингу кінопроектів Мінкультури (Рейнджер; Клуб всезнайків)
2017 - фіналіст 3-го фестивалю комедії «ГаШоТю» 
2017 - призер 4-го фестивалю "Кіноскрипт"
2017 - лауреат 5-го фестивалю "Амплуа" 
2016 - переможець 2-го фестивалю комедії "ГаШоТю" 

2016-2020 Викладав основи сценарної майстерності в кіношколах «Cinema workshop», «Вечірня кіношкола», «Ремарка».

2001-2007 - працював заступником директора Луганського коледжу культури і мистецтв та ученим секретарем Луганського державного інституту культури і мистецтв. Загальний педстаж у внз – 12 років.

Тексти

2022
0
Голоси відсутні
Донька з Матір'ю, заради спадку примхливої Бабусі, вмовляють випадкового Кур'єра зіграти роль їхнього нареченого. Легковажно погодившись, Кур'єр вимушений
Комедія, Любовна історія, Трагікомедія, Фарс, для дорослих, 2 акт, 69 сторінок3 Ж, 2 Ч
2022
0
Голоси відсутні
Під час пандемії COVID-19 двоє авантюристів, придумують грабувати коханців, що зраджують своїм половинкам на зйомній квартирі. Несподівано герої з мисливців
Комедія, Сатира, для дорослих, 1 акт, 69 сторінок4 Ж, 7 Ч
2014

Відзнаки:

2017 - лауреат 5-го фестивалю витончених мистецтв "Амплуа" (Київ)

Постановки:

2014 - антрепризна постановка в Театрі Естради, м. Луганськ
2017 - перформативне читання на 5-му Фестивалі "Амплуа", м. Київ
2018 - антрепризна постановка в кінотеатрі "Кінопанорама", м. Київ

0
Голоси відсутні
Підстаркуватий актор Театру Юного Глядача, що все життя мріяв про кінокар’єру, нарешті отримує шанс знятися у справжньому кіно. Але жанр цього кіно виявляється
Комедія, Сатира, Трагікомедія, для дорослих, 1 акт, 74 сторінок1 Ж, 3 Ч